• Taxi-Krk.net Oglas

Taxi Omišalj

Jedno od najstarijih naselja na otoku Krku koje datira iz 3. stoljeća je Omišalj. Izgradili su ga Rimljani na stijeni visokoj oko 80 metara iznad mora s koje su mogli nadzirati Kvarnerski zaljev. Ranokršćanska bazilika bila je smještena na području Omišlja.

Zapravo, prvo ime mjesta bilo je Fulfinium, a ime Omišalj prvi put se spominje 1153. godine. U 12. stoljeću Omišalj je također bio poznat kao “mjesto školjaka”. Stručnjaci smatraju da je Omišalj jedno od rijetkih europskih mjesta koje je naseljeno kontinuirano od prapovijesti.

Vrijedna kulturna i povijesna baština sačuvana je u kamenim ulicama staroga grada. Lijepa zbirka kamenih spomenika nalazi se u Lapidariju gdje je dobro mjesto za početak Vašeg upoznavanja bogate Omišaljske povijesti.

Osim bogatog nasljeđa Omišalj nudi lijepe smještajne kapacitete u hotelima, privatnom smještaju, pansionima i kampovima. Restorani i konobe imaju vrlo širok gastronomski repertoar. Zračna luka Rijeka i Naftni terminal Lučke uprave Rijeka zaštitni su znakovi Omišlja danas.

Taxi u Omišlju čeka na Vaš poziv.